УСПП прийняв рішення про вступ до конфедерації європейського бізнесу BUSINESSEUROPE

Facebook Поділитись
УСПП прийняв рішення про вступ до  конфедерації європейського бізнесу BUSINESSEUROPE

Дана організація представляє весь бізнес ЄС, зокрема 20 млн. компаній, 40 національних асоціацій. Наразі йдеться про набуття статусу спостерігача, проте із завершенням процесу вступу України до ЄС – аналогічний крок буде здійснений і в напрямі інтеграції ділових кіл.

Про це повідомив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах під час виступу на розширеному засіданні УСПП та Антикризової ради громадських організацій.

УСПП  системно співпрацює з BUSINESSEUROPE з 2016 року. Свого часу партнери підписували меморандум про співробітництво, а в брюссельському офісі БізнесЄвропа було відкрито представництво українських промисловців і підприємців.

З початку широкомасшабного вторгнення рф в Україну УСПП і BUSINESSEUROPE провели вже кілька зустрічей, обговорили поточну економічну ситуацію в Україні, шляхи допомоги з боку європейського бізнесу українським партнерам.

Зокрема, за словами президента Businesseurope пана П’єра Гаттаза, бізнес ЄС максимально намагатиметься підтримати українських партнерів та відновлювати діяльність (де це можливо) в Україні. Або ж надавати аутсорс, замовлення, контракти.

Сторони досягли згоди щодо більшої залученості українських ділових організацій в обговореннях і повсякденній роботі BUSINESSEUROPE.

До слова, надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС прискорило процеси інтеграції не тільки бізнесу, але і профспілок. Федерація профспілок України набула статусу кандидата на приєднання до Європейської федерації профспілок. Про це заявив заступник голови ФПУ Олександр Шубін на тому ж таки засіданні в УСПП.

Інтенсифікацію контактів підтримує і Національна тристороння соціально-економічна рада.

«Ми вітаємо ці процеси, у тому числі від імені Національної тристоронньої соціально-економічної ради,  і переконані, що це дасть імпульс у розвитку економічної кооперації», - підсумував Анатолій Кінах.