УСПП співпрацюватиме із Business Advisory Council, утвореної представниками провідних світових компаній та бізнес-асоціацій для інвестицій в Україну

Facebook Поділитись
УСПП співпрацюватиме із Business Advisory Council, утвореної представниками провідних світових компаній та бізнес-асоціацій для інвестицій в Україну

Представники провідних світових компаній та бізнес-асоціацій, які зацікавлені інвестувати в українську економіку, створили Консультативну раду бізнесу (Business Advisory Council), повідомляє Мінекономіки.

До ради увійшли майже два десятки керівників провідних світових компаній та бізнес-асоціацій: McDonald’s, Siemens Energy, Kawasaki Heavy Industries, Lloyd's of London, Genesis, Northrop Grumman International, Orange Polska, Inditex, Canadian Imperial Bank of Commerce, Egis, Confindustria, VNO-NCW, Конфедерація промисловості та роботодавців Нідерландів, Норвезька конфедерація підприємств, Business Sweden.

Серед членів BAC є чимало партнерів Українського союзу промисловців і підприємців, з якими діловий союз працює багато років.

Відтак, УСПП надаватиме максимальне сприяння Business Advisory Council у напрямі інвестування в Україну, пошуку тут релевантних партнерів, стартапів, виробників тощо. Пріоритетом будуть проєкти із відбудови України на індустріально-інноваційних засадах, а також енергетична, транспортна інфраструктура, спільне виробництво в переробці, співпраця в ІТ, фінансовому секторі.

Очікується, що представники Business Advisory Council консультуватимуть Уряд України як інтегрувати Україну у глобальні ланцюги постачання, допомогти українським компаніям вийти на світові ринки.

«Це повинні бути максимально конкретні, вимірювані рекомендації, а з нашого боку – важливо переводити ці рекомендації в практичну площину та максимально сприяти інвесторам і нашим експортерам на ринки ЄС, Канади, США тощо», - повідомили в УСПП.

Українські промисловці і підприємці, Антикризовий штаб стійкості економіки в умовах воєнного стану очікують на тісні комунікації із Business Advisory Council, зокрема і через своїх партнерів-учасників.