УСПП співпрацюватиме із Міжнародним науково-технічним університетом ім. Юрія Бугая

Facebook Поділитись
УСПП співпрацюватиме із Міжнародним науково-технічним університетом ім. Юрія Бугая

Президент УСПП Анатолій Кінах та ректорка університету Вікторія Худолєй підписали Меморандум про співробітництво.

Сторони зазначили, що система вищої освіти в Україні  потребує постійного вдосконалення та орієнтації на співпрацю із роботодавцями, бізнесом, інститутами влади, структурованим громадянським суспільством. Зокрема, актуальними є питання затребуваності в Україні кваліфікованих спеціалістів після закінчення їх навчання, взаємозв’язку освіти та ринку праці тощо.

Напередодні УСПП став партнером Національної академії педагогічних наук та одним із ініціаторів створення Українського дослідницького соціального консорціуму.  Останній є майданчиком для горизонтальних комунікацій і спільної роботи  цілої низки вітчизняних університетів, які входять до його складу – Київського національного університету, Тернопільського педагогічного, Черкаського національного університету, Запорізької політехніки, Житомирського, Сумського державних університетів, Острозької академії та багатьох інших. Загалом  до Консорціуму ввійшли 20 вітчизняних закладів вищої освіти та 4 організації.

«Роботодавці, підприємці бачать одним із пріоритетних напрямів своєї роботи розвиток національного ринку праці, людського потенціалу в цілому. Наразі темпи трудової міграції (5-7 млн. заробітчан за кордоном) та безробіття власне в Україні (1,8 млн.) створюють величезні дисбаланси. Ми виступаємо за покращення якості профтехосвіти, а також широку кооперацію між вищими навчальними закладами і виробниками», - наголосив Анатолій Кінах.

З цим погоджується і очільниця МНТУ Вікторія Худолєй. Вона зауважила, що університет безумовно зацікавлений в поглибленні контактів із роботодавцями.

«Потрібен активний розвиток підприємництва в Україні, вивчення управлінського досвіду європейських країн, постійний та ефективний зв'язок науки, освіти та реального сектору економіки», - підкреслила вона.

Вже незабаром меморандум буде доповнений спільним планом дій на 2021 рік.

Міжнародний науково-технічний університет ім. Юрія Бугая готує інженерів для нафтогазової сфери, фахівців - економістів, менеджерів, філологів-перекладачів, соціальних працівників. Веде свою історію з 1993 року. Засновником закладу став фахівець нафтогазової справи, доктор технічних наук, професор Юрій Бугай.

МНТУ один з перших українських вищих навчальних закладів, що започаткував «Європейські студії», створив кафедру Права Європейського Союзу, кафедру ЮНЕСКО, яка бере участь у здійсненні Міжурядової програми «Інформація для всіх», в частині - «Освіта для всіх».