УСПП в березні-квітні організовує більше 2 десятків зустрічей із міжнародними інвесторами, МОП, дипломатами

Facebook Поділитись
УСПП в березні-квітні організовує більше 2 десятків зустрічей із міжнародними інвесторами, МОП, дипломатами

Повномасштабна війна рф проти України  переходить в затяжний формат боротьби на виснаження ресурсів.

Більше 40% бізнесу не змогли покрити повністю втрати від агресії рф. За 2022 падіння промисловості 37% і мало в яких сферах є незначне зростання.

 Державний бюджет наполовину залежить від міжнародної фінансової допомоги.

Руйнування, завдані Україні,  згідно розрахунків Світового банку - вже більше 500 млрд. доларів.

За таких обставин критично важливою є адаптація нашої економіки до умов воєнного стану, більша мобілізація зусиль для потреб як оборони, так і забезпечення стійкості фінансової системи.

Для цього потрібна стабільна, прогнозована і головне ефективна співпраця держави, бізнесу, інститутів громадянського суспільства, науковців і, звичайно ж, західних партнерів.

Український союз промисловців і підприємців працює в даному напрямі із ОЕСР, Міжнародною організацією праці, партнерських організаціями бізнесу з ЄС та Північної Америки. 

Зокрема, на березень-квітень заплановані заходи із промисловцями Фінляндії, Латвії, Литви, США, Польщі. Також УСПП  до кінця весни планує відкриття свого Представництва у Варшаві.

Робота із Польщею набуває програмного характеру. Попри  ті дії, які вчиняють місцеві протестувальники на кордоні, бізнес Польщі зацікавлений нарощувати присутність в Україні та інвестувати в її розвиток. Більше 2 тис. компаній висловили такий намір.

УСПП пропонує їм низку проєктів в рамках реалізації діловим союзом ініціативи Президента “ Зроблено в Україні “.

Водночас, на фоні цих зусиль УСПП і Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану,  деякі урядовці із Секретаріату КМУ зробили спробу блокування роботи ділового союзу і Штабу.

Наразі ситуація вирішується в правовому полі, а українські промисловці і підприємці продовжують залучати інвестиції в Україну та розробляти пропозиції по нормативному покращенню ділового та інвестиційного клімату.

Лист