УСПП вітає рішення про звільнення від оподаткування та ввізного мита компонентів для виробництва безпілотників

Facebook Поділитись
УСПП вітає рішення про звільнення від оподаткування та ввізного мита компонентів для виробництва безпілотників

Безпілотні системи довели свою ефективність під час оборонних дій та контрнаступальних операцій ЗСУ. Наші бійці успішно використовують їх для знищення ворожої техніки, складів боєприпасів росіян тощо, а також в рамках розвідувальних місій.

На даний час в ЗСУ на озброєнні є як імпортовані БПЛА, так і українського виробництва.

З огляду на ефективність цієї техніки, рішення про звільнення від оподаткування та ввізного мита компонентів для виробництва та ремонту безпілотних систем є більш, ніж на часі.

Відповідні законопроєкти № 9275 та № 9276 ухвалила Верховна Рада, повідомляє Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики.

Ділова спільнота вітає таке рішення, яке діятиме до скасування воєнного стану.

«Це дозволить масштабувати виробництво вітчизняних БПЛА, здійснювати модернізацію вже наявних систем. Ця війна є дуже технологічною за своєю суттю, а ЗСУ демонструють надзвичайну майстерність у використанні безпілотників у своїй роботі. На жаль, більш ефективними є ті ударні БПЛА, що використовуються «одноразово», отже на них є постійний попит. Упевнені, що збільшення обсягів виробництва безпілотників саме в Україні закриватиме цей попит», - наголосили в Українському союзі промисловців і підприємців.

Раніше УСПП, Антикризовий штаб стійкості бізнесу в умовах війни звертався до Мінстратегпрому із пропозиціями структурувати вітчизняну промислову політику, прийнявши відповідний закон, а також програми розвитку вітчизняного ОПК, авіапрому, підтримки стартапів, що розробляють нові технології.

Означені пропозиції також були передані до уряду і парламенту.