УСПП вітає рішення Ради ЄС розпочати переговори про вступ України

Facebook Поділитись
УСПП вітає рішення Ради ЄС розпочати переговори про вступ України

Український союз промисловців і підприємців вітає рішення Ради ЄС почати переговори про вступ з Україною. Вони мають стартувати завтра, 25 червня. Це передостання стадія євроінтеграції і великий прогрес для нас і наших європейських партнерів.

«Це рішення, якого ми всі чекали із нетерпінням. Україна послідовно реалізує свої домашні завдання та давно готова стати частиною європейської сім’ї», - наголосив президент УСПП Анатолій Кінах.

Лідер ділової спільноти зазначив, що наша держава повинна провести низку важливих реформ – судову (забезпечення верховенства права), посилити боротьбу із корупцією тощо.

У той же час, необхідно вжити низку адаптаційних заходів для наших базових галузей економіки, посилити роботу у напрямку адаптації стандартів і технічних регламентів, модернізувати промисловість і зменшити її енергоємність, де це можливо, та багато іншого.

«Усі соціальні партнери – уряд, роботодавці, профспілки, також законодавці, судова система – повинні працювати ефективно і злагоджено, в консультаціях із європейськими інституціями», - підсумували в УСПП.