УСПП запросив польські компанії до участі в проектах із відбудови, а також до ширшої кооперації із українськими виробниками

Facebook Поділитись
УСПП запросив польські компанії до участі в проектах із відбудови, а також до ширшої кооперації із українськими виробниками

Польща є одним із ключових торгівельних партнерів України. Торік експорт українських товарів до цієї країни становив $4,7 млрд., а імпорт $12 млрд. Окрім власне потужних економічних зв’язків, Польща надає нам всебічну підтримку, серед яких постачання необхідного озброєння для оборони від російської агресії, створення та підтримка логістичних хабів тощо.

На цьому наголосив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах у своєму виступі   під час українсько-польської конференції «Europe-Poland-Ukraine: Cooperate Together’24».

Організаторами заходу виступила  Спілка підприємців та роботодавців Польщі (ZPP), Business for Ukraine Center. УСПП став партнером конференції.

Учасники обговорювали стан і перспективи польсько-української співпраці у транспортно-логістичній галузі, фармацевтичному секторі, можливості для бізнесу.

За словами президента УСПП, Україна зацікавлена не лише збільшувати торгівельно-економічну співпрацю, але й широко залучати польський досвід в процесі нашого вступу до ЄС, а інвестиції – у процес відновлення від війни.

Зі свого боку діловий союз вже налагодив системну співпрацю із усіма ключовими бізнес-організаціями Польщі – Польсько-українською господарською палатою, ZPP, Роботодавцями Польщі, Інститутом корпоративного права та іноземних інвестицій і т.д. Незабаром відбудеться відкриття Представництва УСПП у Варшаві, що прискорить роботу із польськими інвесторами та компаніями.

Як повідомлялося, близько 2,8 тис. польських компаній висловили зацікавлення брати участь в проектах із модернізації інфраструктури, промисловості України або ж почати працювати на нашому ринку. УСПП пропонує сконцентруватися на сегменті державно-приватного партнерства як інструменту сприяння залученню взаємних інвестицій.

На конференції відбулися цікаві панельні дискусії про:

  • Покращення у логістичній сфері;
  • Державно-приватне партнерство і відповідні механізми;
  • Експортні горизонти для українських фармацевтів.

Українські промисловці і підприємці продовжать об’єднувати зусилля із польськими колегами по означеним напрямам та відтак запросили польський бізнес, який попередньо висловив свою зацікавленість у співпраці із Україною, відвідати конкретні підприємства, об’єкти житлової, транспортної інфраструктури, які потребують відновлення.