УСПП звернувся до Прем'єра щодо відновлення роботи Національного комітету з промислового розвитку

Facebook Поділитись
УСПП звернувся до Прем'єра щодо відновлення роботи Національного комітету з промислового розвитку

Український союз промисловців і підприємців спрямував лист на адресу Прем’єр-міністра України О.Гончарука із закликом збереження та перезапуску Національного комітету з промислового розвитку на чолі із очільником уряду. Комітет, нагадаємо, не працює вже більше року, хоча є важливим майданчиком для діалогу промисловців із владою. 

 Головною метою структури  визначено опрацювання рекомендацій з трансформації економіки України із сировинно-орієнтованої на високотехнологічну індустріальну модель шляхом запровадження ефективних інструментів реалізації промислово-інноваційної політики. 

В УСПП звертають увагу, що  Програма діяльності Уряду наразі не містить шляхів подолання технологічної відсталості вітчизняного промислового комплексу, поступової втрати виробниками своїх позицій на внутрішньому ринку. 

“Вважаємо, що вирішення комплексних проблем державної промислової політики вимагає збереження та посилення комунікаційних інструментів у діалозі Уряд - громадські організації промисловців, підприємців  та роботодавців, експертні установи, бізнес з підготовки проектів законів та інших нормативно-правових актів, пропозицій з подолання деіндустріалізації економіки країни тощо”, - йдеться в листі.  

Діловий союз також  сподівається на формування працюючих механізмів державно-приватного партнерства з модернізації критичної інфраструктури, посилення інноваційної складової в експорті тощо, що дозволить забезпечити більшу вагомість діяльності  такого органу як Національний комітет у разі її продовження.