УСПП звернувся до Президента із закликом зберегти парламентський Комітет з промислової політики

Facebook Поділитись
УСПП звернувся до Президента із закликом зберегти парламентський Комітет з промислової політики

УСПП вважає ідею ліквідації парламентського Комітету з промислової політики та підприємництва, яка просувається за відсутності кваліфікованого діалогу з бізнесом,  кроком у невірному напрямку.  Нагадаємо, подібна інформація щодо ініціативи “Слуги народу” по скороченню кількості комітетів, у тому числі - вищезазначеного, фігурує в публічному просторі та активно обговорюється громадськістю.

Діловий союз направив листа Президенту України, в якому наголосив: бізнес та промисловці виступають за збереження та продовження активної діяльності комітету. 

“З урахуванням негативних тенденцій деіндустріалізації промислового комплексу України, скорочення частки промисловості у створенні ВВП, зниження професійного рівня трудових кадрів, втрати престижності інженерних, проектних і технологічних спеціальностей - потрібні негайні реформи, а також стратегія промислового розвитку. Профільний «промисловий» Комітет у Верховній Раді має відстоювати пріоритети промислового розвитку, формування привабливого ділового та інвестиційного клімату в Україні. Це природно у країні з величезним промисловим потенціалом, з завданням суттєвого зростання ВВП, яке нещодавно було сформульовано Президентом”, - йдеться у зверненні.

В УСПП зазначають: до цього часу влада, на жаль, не запропонувала жодної реальної стратегії системного розв'язання проблем функціонування промисловості, а пропозиції представників бізнесу залишалися лише в протоколах численних заходів. Також тут переконані,  що вирішення масштабних, комплексних  проблем  формування та реалізації ефективної державної промислової політики вимагає відновлення профільного центрального органу державного управління  - Міністерства промисловості та інновацій.

Національний бізнес, підприємницька спільнота розраховують на те, що новостворена коаліційна більшість у Верховній Раді України адекватно та відповідально ставитиметься до законодавчого забезпечення трансформації промислової політики та  бізнес-середовища  та очікують на спільну результативну роботу в цих та інших напрямках.

Водночас діловий союз розіслав копію свого звернення на адресу глави держави іншим галузевим асоціаціям, компаніям тощо із пропозицією висловити свою думку щодо функціонування в новообраній Раді парламентського комітету з промислової політики.