В Атлантичній раді обговорили проведення форуму «Трансформація України» на початку літа

Facebook Поділитись
В Атлантичній раді обговорили проведення форуму «Трансформація України» на початку літа

 

Делегація Національного форуму «Трансформація України» (НФТУ), яка зараз перебуває в Вашингтоні, США, зустрілася    з дипломатом, відомим державним діячем Деніелем Фрідом та іншими представниками Atlantic Council (Атлантичної ради). Нагадаємо, Атлантична рада є відомим аналітичним центром США, неурядовою організацією, яка займається міжнародними відносинами атлантичної спільноти.

«Ми довірливо і відверто обговорили ті серйозні виклики, які постали нині перед Україною: війна на сході, соціальні, фінансово-економічні проблеми, висока політична турбулентність. Разом дійшли висновку, що лише значні  зусилля новообраного президента країни у консолідації з структурованим громадянським суспільством, міжнародними партнерами дозволять не лише подолати системні кризові явища, але й створити незворотні умови розвитку України як конкурентоспроможної, сучасної, інноваційної держави з високим рівнем життя», – наголосив учасник  Наглядової ради  НФТУ, президент УСПП Анатолій Кінах.

Він зауважив, що американські партнери поділяють думку представників форуму «Трансформація України», що і владні структури, і політичні лідери, і структуроване громадянське суспільство мають  об’єднувати зусилля, волю і розум на основі відстоювання національних інтересів держави і за рамками політичної кон’юнктури та популізму.

Д.Фріда та інших представників Atlantic Council було запрошено на чергове засідання Національного форуму «Трансформація України», яке  відбудеться  на початку червня в Києві. Пропозиція взяти участь в форумі буде направлена новобраному президентові України, представникам вищої законодавчої, виконавчої гілок влади, громадським, духовним, інтелектуальним лідерам держави, міжнародним партнерам, промисловцям і підприємцям.

«Національний форум ставить завдання зміцнити діалог між владою і структурованим громадянським суспільством, оновити комунікації, зробити їх ефективними та дієвими. Давно на часі відпрацювання чіткого алгоритму постійної та результативної взаємодії   влади і суспільства заради  реалізації Стратегії трансформації України. Нажаль, не можна відкидати факторів великої недовіри суспільства до влади, що й проявилося під час  президентських виборів,  заважаючи  сталому розвитку та  стабільності.  Форум «Трансформація України» докладе усіх зусиль, щоб зруйнувати ці мости непорозуміння,  зміцнити довіру народу до власної держави», – підкреслив Анатолій Кінах.

Нагадаємо, Національний форум «Трансформація України»  як єдина платформа для об’єднання вітчизняних та міжнародних експертів, представників громадянського суспільства, підготував концепцію Стратегії трансформації України та план її  реалізації.  Стратегія трансформації України  передбачає результативну  євроінтеграцію  та невідкладні перетворення в країні. Вона  охоплює такі сфери,  як сталий економічний розвиток, бізнес-клімат, впорядкування законодавчої системи, державні фінанси, держбезпека, соціальна політика, наука, освіта тощо. В її основі – кращий досвід Польщі та інших країн – членів ЄС, адаптований, в тому числі, безпосередніми авторами успішних реформ у даних країнах. Стратегія може бути втілена в життя спільними зусиллями влади, міжнародної спільноти та широкої громадськості.