В Авдіївці обговорять реалізацію проекту з соціальної інфраструктури

Facebook Поділитись
В Авдіївці обговорять реалізацію проекту з соціальної інфраструктури

Спільна делегація МЗС Литви, Центрального агентства управління проектами Литви (CPMA)  та УСПП відбула до Авдіївки (Донецька область), де реалізується проект щодо оснащення школи №2 освітнім та спортивним обладнанням. Його фінансування здійснюється за кошти Євросоюзу. Вперше партнером такого проекту виступає неурядова, громадська організація, що, на переконання УСПП, забезпечить якісний контроль за його реалізацією.

Делегація, серед якої президент УСПП Анатолій Кінах, віце-президент УСПП Василь Крутов, інженери та спеціалісти із безпеки, директор департаменту із розвитку співпраці МЗС Литви посол Віолета Мотулайте, радник посольства Міндаугас Геніс та представник CPMA Арунас Жарновскіс – зустрінеться із головою Донецької ОДА, керівником обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Кириленком, керівником ВЦА м.Авдіївка П.Малихіном.

Сторони обговорять стан та перспективи виконання фасадних і внутрішніх робіт в школі №2 в м.Авдіївка, узгодять відповідний план-графік для початку процедури закупівлі обладнання.

Нагадаємо, тут планується оснащення  класів спеціалізованим обладнанням і сучасними освітніми засобами, створення майстерні для уроків з праці: роботи по дереву та швейної майстерні, щоб впровадити  в освітній процес принципу «навчання через працю». Буде проведена реконструкція шкільної їдальні, побудований  ігровий та спортивний майданчики. Це буде корисним не лише для самого закладу, але й для всього місцевого співтовариства Авдіївки, сприятиме зниженню соціальної напруги в місті, що знаходиться в зоні військового конфлікту.

Проект є пілотним, і, в разі його успішної реалізації, може бути розширений і на інші соціальні, інфраструктурні об’єкти на Донеччині, що знаходяться на підконтрольних Україні територіях.