В рамках проекту разом з Республікою Литва в школі №2 Авдіївки почали внутрішні роботи

Facebook Поділитись
В рамках  проекту разом з Республікою Литва  в школі №2 Авдіївки почали внутрішні роботи

У школі №2 м. Авдіївка Донецької області тривають реконструкції та переоснащення в рамках проекту, який реалізує обласна та місцева державні адміністрації, Центральне агентство управління проектами Республіки Литва за підтримки Євросоюзу та УСПП. Загальна його вартість – більше 63 млн. грн. 

Роботи включають реконструкцію водопроводу, каналізації, електромереж, внутрішнє оздоблення тощо. Наразі вже завершені роботи із перекриття школи. У подальшому заплановано спорудження сучасної їдальні,  спортивного майданчику, класів   для уроків праці, де будуть розташовані майстерні для швачок, столярів, фахівців з слюсарно-механічної справи. Передбачено встановлення обладнання для дітей з особливими потребами.

Пандемія та карантин дещо відтермінували реалізацію проекту. Останній мав закінчитися до вересня 2020, тепер же його продовжили до кінця грудня.

Про це йшлося на відеоконференції за участі литовської сторони, УСПП, Донецької ОДА.

Наразі Донецька облдержадміністрація провела тендер, і обрано нового підрядника на виконання внутрішніх ремонтних робіт.

 Цей новий підрядник продовжує внутрішні роботи в приміщенні школи тими темпами, які максимально можливі при карантинних обмеженнях.

Литовською стороною з ВЦА Авдіївки погоджено умови будівництва спортивних і дитячих майданчиків та розроблено пакет відповідної тендерної документації. Відтак, впродовж одного-двох тижнів литовська сторона офіційно оголосить тендер.

Планується, щоб їх будівництво (оскільки це зовнішні роботи) було завершено до середини осені.

Тендери на обладнання для приміщення школи будуть наступним кроком.

УСПП як партнер проекту і надалі  стежитиме за ходом реалізації проекту та після його успішної реалізації пропонуватиме розширити і на інші інфраструктурні об'єкти прифронтової зони Донбасу.