В Римі за участі УСПП планується італійсько-український бізнес форум

Facebook Поділитись
В Римі за участі УСПП планується італійсько-український бізнес форум

Для України економічна співпраця з Італією має дуже велике значення, і нинішні масштаби зовнішньоекономічних відносин потребують зростання як в сфері торгівлі, так і  інновацій та інвестицій. Важливими є подальші ефективні контакти УСПП та Конфедерації італійської промисловості (Конфіндустрія).  Про це йшлося на зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха із послом Італії в Україні паном Давіде Ла Чечіліа.

 «На даний час двосторонній товарообіг між країнами вийшов на рівень 5 млрд. євро – тобто ті показники, які ми мали до 2013 року. Конфіндустрія  запропонувала проведення цього року в Римі бізнес-форуму за участі міністрів економік обох країн. Також італійські промисловці розраховують на підписання договору з УСПП. Ви знаєте, Італія має зацікавлення в сферах енергетики, АПК, інфраструктури, людського капіталу», – наголосив посол Італії.

В свою чергу, Анатолій Кінах підтримав його думку про потребу проведення форуму та оновлення меморандуму із партнерами. Нагадаємо, УСПП та Конфіндустрія мають договір про співробітництво, підписаний 2016 року, і його термін спливає якраз цьогоріч. Президент УСПП акцентував і на тому, що союз готовий всіляко сприяти італійським інвесторам в Україні вже зараз.

Віце-президент УСПП, народний депутат України, голова Ради підприємців при КМУ Леонід Козаченко запропонував посилити двосторонні зв’язки на міжпарламентському рівні.

«Україна – індустріально-аграрна країна,  має квоти на постачання своєї продукції АПК в ЄС. Адже там до 40% малих фермерів та господарств, які мають значні конкурентні переваги перед українськими партнерами, бо отримують дотації від держави. ЄС.  Тому було б вигідніше об’єднати свої зусилля та разом вийти на треті ринки – Африка, Близький Схід тощо», – каже Л. Козаченко.

Голова Ради Асоціації «Укрмашбуд» Володимир Саченко запропонував послу відвідати українські підприємства, які вже працюють із італійськими партнерами, а також попросив сприяти в підписанні угоди про співробітництво із релевантною організацією в Італії.

Отже, сторони ще раз наголосили, що у червні в Римі планується проведення двостороннього бізнес-форуму, на якому УСПП та партнерська організація – Конфедерація італійської промисловості підпишуть новий меморандум про співробітництво. На захід запрошені міністри економік обох країн та представники машинобудівних, енергетичних галузей, аграрної промисловості. МСБ та ін.

«Ми направимо офіційні листи підтримки форуму посольству, Конфіндустрії, українському уряду – з тим, щоб систематизувати і пришвидшити роботу. Також спрямуємо партнерам проект майбутнього договору, щоб він був вчасно парафований та підписаний у Римі», – резюмував президент УСПП.

Пан Ла Чечіліа висловив задоволення від налагодження такого формату співпраці, котрий буде взаємовигідним, на його переконання, для обох сторін. Дипломат наголосив, що Італія всіляко сприятиме пришвидшенню інтеграції України в ЄС, активному діловому та культурному співробітництву.