В Україні створили чат-бот для дітей, як діяти в умовах воєнного стану

Facebook Поділитись
В Україні створили чат-бот для дітей, як діяти в умовах воєнного стану

В Україні створили чат-бот “Воби2”, який в ігровій формі вчить дітей і дорослих, як правильно діяти в умовах воєнного стану. Про це повідомляє Укрінформ.

Його розробила команда проєкту “Інженерний тиждень” разом із Олександром Білецьким, військовим експертом, віцепрезидентом з безпекових питань в Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП), головою Української військової варти, Миколою Синюшком, дитячим психологом та співзасновником простору для сімей “Halli Galli” та Василем Кашубою, засновником компанії ГО “Курси першої домедичної допомоги CAB” у Львові, інструктором ВГО “Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги”.

Чат-бот знайомить із правилами надання першої домедичної допомоги. Крім того, він вчить повідомляти про своє місце перебування з визначенням координат за допомогою Google Maps, а також видаляти інформацію про збережені координати, якщо небезпека окупації зростає і покинути населений пункт неможливо. Чат-бот також пояснює, як поводитися людям, які потрапили у полон.

Матеріал подано у формі гри: бот надсилає запитання, а користувач має обрати правильну відповідь із запропонованих варіантів.

Завдяки проходженню всіх рівнів гри, діти здобудуть теоретичні знання щодо дій під час:

  • повітряної тривоги;
  • вуличних боїв, мінометного та артилерійського обстрілів;
  • руйнування приміщення у якому перебувають люди та в разі потрапляння під завали.

Фото із сайту Міносвіти