В УСПП говорили про безпеку праці на підприємствах в умовах COVID-19

Facebook Поділитись
В УСПП говорили про безпеку праці на підприємствах в умовах COVID-19

В УСПП відбулося засідання членів Експертної Ради Ключової лабораторії з проблем безпеки і гігієни праці, збереження професійного здоров’я та розробки засобів захисту працюючих.

Нагадаємо, її створено в структурі УСПП для подолання в Україні економічних та соціальних наслідків пандемії COVID-19.

Основними напрямками діяльності лабораторії є розробка нормативної документації, в тому числі технічних регламентів активного карантину для гарантованого недопущення розповсюдження COVID-19 на підприємствах важкої, легкої, харчової промисловості, сільського господарства, в закладах громадського харчування, медичних, навчальних, соціальних закладах тощо; розробка колективних та індивідуальних засобів захисту, які гарантують знищення вірусу SARS-CoV-2, збудника COVID-19 та його аналогів на шляху їх передачі від хворої до здорової людини.

 До складу Експертної (наукової) Ради Ключової лабораторії ввійшли провідні українські та закордонні вчені – фахівці в галузі безпеки та гігієни праці, інфекційної та професійної патології, медичної вірусології, епідеміології, мікробіології.

На засіданні Рада погодила ключові наукові напрями роботи на 2021 рік.

Як зазначив перший віце-президент УСПП Сергій Прохоров , діловий союз підтримує науковців, які започаткували  роботу над створенням препаратів з дезінфекції, котрі вже є в наявності та навіть встигли отримати висновки лікарів.

"Надаємо товарних знак УСПП як визнання надійності роботи і виводимо на ринок", - сказав Прохоров.

У свою чергу, члени Експертної ради запросили підтримки союзу щодо внесення змін до переліку спеціальностей і повернення медико-профілактичної справи.

"Ми не ратуємо за реставрацію санепідемслужби, але хоч в одному вузі потрібно готувати таких спеціалістів, бо з'являються нові матеріали і види робіт, і це лікар має давати професійну оцінку", - зазначили учасники засідання.

"Оскільки зараз формується закон про безпеку і здоров'я праці, потрібно, щоб він відображав ті питання, які визначають функції  служби гігієни праці", - наголосили вони.

Сергій Прохоров запевнив, що УСПП підтримуватиме ці зусилля.

"Це буде гарний крок, коли промисловці відчують реальний позитив від науковців, того, що вони розробили і ввели в обіг. Коло для співпраці велике, це буде синергія наших можливостей і ваших знань", - підсумував перший віце-президент УСПП.