В УСПП підтримали кандидатуру нового бізнес-омбудсмена в Україні

Facebook Поділитись
В УСПП підтримали кандидатуру нового бізнес-омбудсмена в Україні

Рада бізнес-омбудсмена проголосувала за кандидатуру нинішнього члена польського парламенту Марчіна Свенчицького на посаду бізнес-омбудсмена в Україні.  Він розпочне виконання своїх обов'язків восени поточного року.

В УСПП підтримали призначення пана Свенчицького, у тому числі ще на етапі голосування. Нагадаємо, президент УСПП Анатолій Кінах входить до складу ради бізнес-омбудсмена. 

"Ми сподіваємося, що досвід нового бізнес-омбудсмена, котрий свого часу був і мером Варшави, і працював в польському уряді, стане в нагоді для поліпшення бізнес-клімату в Україні", - наголосив президент УСПП. 

Окрім того, він розповів, що Польща на рівні як уряду, так і парламенту, активно підтримує ініціативу громадянського суспільства щодо трансформації України. Одноіменний національний форум, що об'єднав духовенство, бізнес, волонтерів, експертів тощо,  готує Стратегію трансформації України та вже має підтримку міжнародних партнерів. Саме восени цього року заплановане засідання форуму, до якого будуть запрошені представники всіх гілок влади. Одним із міжнародних експертів форуму є Марек Бєлька екс-прем'єр-міністр Польщі, а сама Стратегія базуватиметься, в тому числі, і на польському досвіді реформ.

Нагадаємо, що Офіс бізнес-омбудсмена створено з метою поліпшення здійснення підприємницької діяльності та підвищення ефективності боротьби з корупцією.