В УСПП схвалюють розробку Програми дій уряду

Facebook Поділитись
В УСПП схвалюють розробку Програми дій уряду

Український союз промисловців і підприємців, Організація об’єднань роботодавців України, Антикризова рада громадських організацій  України спрямували листа до Прем’єр-міністра України О.В.Гончарука, в якому висловили підтримку  намірів уряду  забезпечення у стислий період прискорення економічного розвитку країни.

«Підприємницька спільнота  схвально віднеслась до рішення Прем’єр-міністра забезпечити оперативну розробку Програми дій уряду та підготовку згідно з чинним законодавством  проекту Державного бюджету на наступний рік, що має закласти комплексне підґрунтя для реалізації головного пріоритету – економічного зростання країни більш значними темпами», – йдеться в листі очільнику уряду.

Напередодні  Прем’єр-міністр країни Олексій Гончарук на сторінках журналу «Бізнес» оголосив деякі пріоритети чинного уряду – зниження ставок кредитів в економіці до 12-13 % річних вже в наступному році, боротьбу з контрабандою, велику приватизацію,  дорожню стратегію, перегляд угоди з МВФ тощо. Такі базові напрямки в системній  програмі дій мають перетворитися на  конкретні  завдання з термінами, етапами, відповідальними особами.   

Структурований громадський сектор бізнес-спільноти, підприємницьке співтовариство  готові стати надійними партнерами уряду у реалізації промислово-інноваційної політики, трансформації економіки України із сировинно-орієнтованої на високотехнологічну індустріальну модель.  УСПП, Антикризова рада громадських організацій пропонує уряду напрацьовані на підставі спілкування з реальним сектором економіки  ідеї та експертні пропозиції, узагальнені в останніх редакціях таких документів,  як «Платформа економічного патріотизму: невідкладні заходи» та  «Нова індустріалізація – реальний шанс для України». Про це також йдеться в листі.