В2В виставки могли б працювати під час адаптивного карантину

Facebook Поділитись
В2В виставки могли б  працювати під час адаптивного  карантину

Український союз промисловців і підприємців  займає послідовну позицію щодо збереження можливостей  бізнесу для продовження професійної діяльності у час адаптивного карантину – безперечно,  за умов дотримання необхідних санітарно-гігієнічних вимог та заходів безпеки. Саме тому УСПП підтримав колективне звернення представників виставкової індустрії щодо відмежування В2В заходів від заборонених наразі масових заходів  (відповідно до Постанови КМУ від 13 жовтня 2020 року) і направив відповідні листи до прем’єр-міністра України Д.Шмигаля, міністра охорони здоров’я України М. Степанова, Київському міському голові В. Кличку.

В листі йдеться, що В2В виставки відрізняються від масових дозвільних заходів за низкою принципових параметрів та здебільшого відповідають умовам функціонування великих торговельних центрів, що продовжують здійснювати свою діяльність із дотриманням встановлених стандартів безпеки для персоналу та відвідувачів. У цьому сенсі спеціально обладнані виставкові центри, із наявною інфраструктурою мають не менші можливості для обмеження умов потенційного зараження COVID-19 під час В2В виставок та інших заходів.

В УСПП переконані: виставки можуть продовжити свою роботу, наразі можна розглянути питання щодо можливості виокремлення В2В виставок  від заборонених наразі масових заходів, орієнтованих на дозвілля. Для такої діяльності можна надати дозвіл із чітким визначенням переліку рекомендацій щодо дотримання вимог безпеки в умовах пандемії, що триває.