Відкриття регіонального офісу ОЕСР в Україні інтенсифікує економічне співробітництво із провідними країнами світу

Facebook Поділитись
Відкриття регіонального офісу ОЕСР в Україні інтенсифікує економічне співробітництво із провідними країнами світу

УСПП  вітає подання до парламенту законопроєкту, який дозволить відкрити офіс Організації економічного співробітництва та розвитку в Україні.

Українські промисловці і підприємці вже півроку представляють економічні інтереси країни в організації «Бізнес в ОЕСР» (Business at OECD).

 Це незалежна міжнародна бізнес-асоціація, яка займається консультуванням представників урядів та осіб, які визначають політику в Організації економічного співробітництва та розвитку. Вона об’єднує 50 національних асоціацій, більше 7 мільйонів компаній усіх розмірів.

УСПП набув статусу спостерігача в жовтні 2022 року. Відтоді активно артикулює на даній площадці потреби України для відновлення від наслідків війни, працює в профільних комітетах Business at OECD, що стосуються менеджменту, удосконалення регуляторної, податкової політики тощо.

Відтак, діловий союз радий долучитися із своїми напрацьованими контактами, пропозиціями, можливостями до  якнайшвидшого запуску Офісу ОЕСР в Україні.

«Ми вже ведемо діалог у даному напрямі. Бізнес-частина ОЕСР була поінформована про відповідні наміри відкрити офіс в Києві ще минулоріч», - повідомив президент УСПП Анатолій Кінах.

Раніше ґрунтовні пропозиції, підготовлені УСПП щодо економічного відновлення України, модернізації її ключових галузей промисловості, перспективних сфер для іноземного інвестування тощо – були використані під час неформальної зустрічі виконавчої директорки Business at OECD Ханні Розенбаум із послами країн-членів ОЕСР.

У подальшому співпраця буде ще більш інтенсифікована.  Після того, як наша держава буде прийнята до ОЕСР, статус УСПП як спостерігача автоматично зміниться на члена Business at OECD.