За ініціативи УСПП в Україні розроблять проєкт стандартної захисної залізобетонної споруди для укриття

Facebook Поділитись
За ініціативи УСПП в Україні розроблять проєкт стандартної захисної залізобетонної споруди для укриття

Центральний проектний інститут, який є держпідприємством у складі Міноборони, розробить проєкт стандартної захисної залізобетонної споруди з метою виготовлення їх для потреб міст і містечок в рамках державного оборонного замовлення.

Відповідне доручення надало керівництво міністерства.

Це стало можливим після відповідного звернення Українського союзу промисловців і підприємців та Антикризового штабу допомоги бізнесу. Раніше президент УСПП Анатолій Кінах провів нараду із керівниками промислових підприємств Києва. Учасники зазначили, що бар'єром у виготовленні таких необхідних у воєнний час споруд укриттів і захисту є те, що не працюють проектні інституції, які б надавали свої технічні висновки.

«Підприємство готове розробити проєкт споруди за умови офіційного звернення замовника робіт та укладання вiдповiдного договору», - повідомляється в листі-відповіді урядовців на адресу УСПП.

Діловий союз переконаний, що виготовлення захисних залізобетонних споруд в промисловому масштабі дозволить краще забезпечити оборонні пункти та цивільні укриття в Україні.