Затверджено план роботи Центру декарбонізації УСПП на 2022 рік

Facebook Поділитись
Затверджено план роботи Центру декарбонізації УСПП на 2022 рік

Нещодавно створений Центр декарбонізації УСПП, який очолив віце-президент ділового союзу, знаний експерт в цій царині Мирослав Табахарнюк, оприлюднив план роботи до кінця поточного року.

За його затвердження проголосували члени Правління Українського союзу промисловців і підприємців.

До кінця червня Центр розробить маркетингову стратегію, в основі якої буде забезпечення потреб промислових підприємств України в зниженні енергозатрат.

Для цього буде сформовано каталог підприємств, які потребують послуг в частині енергоаудиту, екологічного аудиту (шкідливих викидів), розробки низьковуглецевих стратегій, залучення інноваційних технологій та постачання новітнього обладнання.

Паралельно Центр розвиватиме системну співпрацю із органами державної влади, передовсім - Міністерством стратегічних галузей промисловості, Мінприроди, Держенергоефективності тощо.

Долучиться до роботи над декарбонізацією економіки і наукова спільнота. Так, вже налагоджується взаємодія з НАНУ, закладами вищої освіти та iншими науковими установами з метою вивчення і аналізу ïхнiх напрацювань.

На виході Центр запропонує вітчизняними виробникам, бізнес-асоціаціям тощо цілком конкретну конкурентоспроможну консалтингову послугу, що допоможе швидко та ефективно зменшити викиди на підприємствах.

Причому серед амбітних планів – залучити до даного процесу грантові кошти, зокрема із ЄС, та створити Фонд декарбонізації в Україні, котрий би акумулював зовнішню міжнародну допомогу, інвестиції промисловості і т.д.  Центр створить алгоритм супроводження та підтримки інвестиційних проектів в Україні, направлених на декарбонізацію, в тому числі регіональних програм енергоефективності.

Питання створення Фонду буде доопрацьоване та винесене на розгляд наступного засідання Правління УСПП.

На основі майбутніх розробок Центр декарбонізації надаватиме також пропозиції до законодавства, здійснюватиме експертний аналіз законопроєктів та вже існуючих норм.