Вітчизняний автопром має великі перспективи [ожидает перевода]

Facebook Поделиться
Вітчизняний автопром має великі перспективи [ожидает перевода]

В УСПП зібрали парламентарів, ділові асоціації, фахівців задля обговорення стану вітчизняного автопрому. Автопром, що може приносити сотні мільйонів доларів прибутків та забезпечувати сотні тисяч робочих місць, наразі в затяжній кризі. Втім, вирішити проблему доволі просто - не потрібно навіть фінансування з боку держави. Інвестиційний клімат, митні, податкові стимули тощо - галузь розвиватиметься. Тим паче, світовий ринок автомобілебудування зростає та шукає нові виробничі потужності. 

Про це говорили на круглому столі в УСПП президент УСПП Анатолій Кінах, голова парламентського комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк, президент «УкрАвтоПрому» Михайло Резнік, голова правління корпорації «УкрАВТО» Олександр Козіс, заступник голови правління «УкрАВТО» Олег Папашев та ін.

Як зазначено у звіті ассоціації «УкрАвтоПром», автовиробництво в Україні працює лише на 1,8% від створених потужностей. З дванадцяти автоскладальних заводів в Україні працюють тільки сім. Тільки в легковому сегменті галузі втрачено потужності з виробництва 135 тисяч авто на рік.

Асоціація «Укравтопром», УСПП та Федерація роботодавців автомобільної галузі стурбовані процесами занепаду автовиробництва в країні та подали керівництву держави пропозиції невідкладних заходів щодо його відродження.